Стефан Стоянов към майките от ДГ "Мир": Скоро ще решим проблема в детската градина

16 Ян 2020 10:53

 

Протестиращите майки от ДГ "Мир" днес се срещнаха с кмета на Пловдив Здравко Димитров, зам.-кметът по образование Стефан Стоянов, шефът на комисията по образованието към ОбС и директор на ЕГ "Пловдив" Николай Радев, Едуарт Сарафян и други съветници.

Зам.-кметът Стефан Стоянов заяви пред двайсетината родители, че конфликтът, които продължава вече трети месец ще бъде решен скоро.

Той обясни, че докато директорката Светлана Джаникян е била 2 месеца в болнични са направени проверки.

"Приключват проверките в ЦДГ Мир и скоро ще има реални решения от Община Пловдив. Следваме правила и ни трябва време да решим изцяло казуса. Основен приоритет на Общината е спокойствието на децата, родителите и екипа в детската градина. Не сме изпадали в такава ситуация.", каза Стоянов.

Родителите поискаха скоро "да има Мир в ЦДГ Мир". Ние нямаме проблем с персонала, който работи там. Проблемите започнаха с назначаването на новата директорка
Ние сме в стрес от това, което се случва в детската градина." заявиха родителите. Те припомниха десетките проблеми, с които се сблъскват ежедневно в детската градина.

Родителите поискаха среща с хора от Общината, директорката и екипа на ЦДГ Мир.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че изключително огорчен от това, което се случва в детската градина Мир. Той обеща на родителите да реши проблема.

Main Menu