Казусът с ДГ “Мир“ стигна и до Дани Каназирева

20 Ян 2020 14:04

 

Родители на деца от пловдивската детска градина „Мир" се срещнаха с областния управител Дани Каназирева и настояха за бързо решаване на проблемите им. Напрежението в детското заведение продължава вече трети месец, а недоволните майки и бащи алармират обществеността и търсят съдействие от институциите.
Родителите днес получиха уверение от страна на областна администрация, че казусът им ще бъде разгледан и ще бъде извършена проверка на документацията на градината.
„Когато става въпрос за детско заведение и за проблем, който рефлектира върху децата, трябва всички институции да реагират незабавно и да се намери най-доброто решение, заяви Каназирева.
Тя уточни, че е разговаряла с кмета Здравко Димитров и се надява предприетите мерки от страна на общината да имат резултат.
Съдействие от администрацията в Областта потърси и ръководството на Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив. Директорът Гергана Георгиева и заместник- директорът инж. Цветелина Петкова споделиха пред Каназирева притесненията си, че гимназията има опасност да изгуби европейско финансиране за ремонт и саниране на сградата, защото една от прилежащите постройки няма необходимата документация. До проблема се стига след спечелено дело от страна на държавата срещу частен собственик за три прилежащи постройки към гимназията, но само две от тях са актувани и предоставени за управление на училището. „Областна администрация незабавно ще издаде акт за държавна собственост, за да се ползва постройката за нуждите на училището и да не се изпуснат сроковете, коментира решението на проблема Дани Каназирева.
Третият сигнал, разгледан в приемния ден на областния управител, е свързан с фабрика за производство на сладкарски изделия в село Кадиево, община Родопи, в която работят 150 човека. Собственикът й алармира, че в непосредствена близост до фабриката му са се самонастанили ромски семейства, които с начина си на живот създават риск за санитарно-хигиенния режим на производството. От страна на областна администрация ще бъдат сезирани всички компетентни органи като РЗИ, МВР и общинските служби за да бъде извършена проверка по сигнала.
За спешна реакция и съдействие настояват и граждани от Първомай, които сигнализираха областния управител за липсваща маркировка на пътищата както от републиканската, така и от общинската инфраструктура. Първомайци предупредиха, че ако не се предприемат в спешен порядък мерки, са готови на протести и дори сами да нарисуват маркировка. Областният управител увери гражданите, че ще изготви доклад до АПИ, а за общинските пътища ще проведе разговори с местната власт.
„ Всеки един проблем на всеки един гражданин на областта заслужва внимание, изслушване и по възможност бързо и компетентно решение. Аз и моят екип сме готови да откликнем на всеки казус и в диалог с останалите институции да помагаме на хората, заяви Дани Каназирева след приключване на приемния ден.

Main Menu