Общината стопира ремонта на Кукленско шосе, ул. Даме Груев я почват тази година

20 Ян 2020 21:24

Община Пловдив ще замрази рехабилитация на Кукленско шосе през тази година поради липсва на средства. Администрацията е планувала в бюджета за 2020 година само 1 000 000 лева, с които ще се разплати свършените работи на фирмата изпълнител. Нови пари ще се плануват в бюджет 2021 година, стана ясно на публичното обсъждането на план сметката на Общината за тази година. Припомняме, че първоначално договора с фирмата изпълнител беше за 2 години, а сумата за рехабилитация на Кукленско шосе е 6 млн лева. Тя трябваше да се разплати в две бюджетни години.

Междувременно стана ясно, че ремонтът на първата част от ул. Даме Груев може да започне през второто тримесечие на годината. Това ще бъде ясно, когато се види изпълнението на бюджета.

965 332 лева ще бъдат дадени за основен ремонт на ул. Беломорска и ул. Родопска в квартал Беломорски.

Общината е включила в бюджета пари за подмяната на водопровода по бул. Христо Ботев от Централна гара до Коматевския възел, по бул. Коматевско шосе от Коматевския възел до бул. Александър Стамболийски и по бул. Копривщица.

Кметът на Южен Костадин Язов категорично заяви, че районът не се нуждае от строителството на ново училище, а на детски градини и ясли. Предшественикът му Борислав Инчев направи предложение за строеж на училище в Южен.

Зам.-кметът по образование Стефан Стоянов каза, че ще се строи плануваната детска градина на бул. Александър Стамболийски. Освен това ще се даде сумата от 780 000 лева за санирането на ОУ "Стоян Михайловски".

 

Main Menu