Печат на тази страница

Борисов за убийството на Тоско: Спортът трябва да носи радост на хората, случаите на хулиганство и насилие са недопустими

21 Ян 2020 07:14

 

Премиерът Бойко Борисов коментира в своя профил във Фейсбук срещата си днес с бащата на убития в Солун Тоско Бозаджийски и феновете на "Ботев" (Пловдив).

На срещата в Министерския съвет близки и приятели на убития 28-годишен български футболен запалянко настояха за пълно разследване на смъртта му.

"Изразих най-искрените си съболезнования на близките и приятелите на убития в Гърция млад българин Тоско Бозаджийски. Спортът трябва да носи радост на хората, случаите на хулиганство и насилие са недопустими. Според тежестта на извършеното деяние виновните трябва да понесат своята отговорност. Българското правителство ще продължи да наблюдава казуса и да действа спрямо своите възможности и правомощия. Възложих на министъра на правосъдието Данаил Кирилов да задейства всички международно-правни механизми във връзка с двустранното правно сътрудничество, както и да изиска цялата информация по разследването и установяване ефективността му в Гърция", написа Борисов във "Фейсбук".

Тоско Бозаджийски загина на 5 януари, след като беше нападнат от привърженици на ПАОК и при опит да избяга беше прегазен от автомобил в Солун.

След срещата при премиера правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че главният прокурор Иван Гешев е разпоредил започване на разследване на смъртта на Тоско Бозаджийски. В срещата участва и самият Гешев.

Main Menu