Здравко Димитров: Няма напрежение с районните кметове

10 Фев 2020 14:28

Една нормална дискусия за Бюджет 2020 очаква утре кметът Здравко Димитров. Той заяви, че всеки е поел някакви ангажименти и обещания, но "когато искаш нещо трябва да знаеш от къде може да се вземе."

"Ще ги помоля в началото на сесията да кажат – искам пари примерно за Кукления театър, в което няма нищо лошо. Аз съм съгласен, не 120 хиляди лева, 240 000 лева бих дал, но трябва да видим откъде да ги вземем. Трябва да ощетим някой друг. Бюджетът е една величина, която не може да се нарушава", коментира Здравко Димитров. Той допълни, че има амбицията да стартира процедурите за Модър-Царевец и ремонта на ул. Даме Груев. "Трябва да се направят. Дали ще е със заем или с пари от бюджета, трябва да ги завършим тези проекти.", каза Димитров. Той допълни, че бул. Северен трябва да се завърши скоро, но трябва кръговото отново да се преасфалтира, защото не е направено както трябва.

Здравко Димитров е категоричен, че няма напрежение между него и районните кметове. "Никога не е имало напрежение. Няма и да има. Пловдив е един и е на всички. Той е на гражданите и искаме най-доброто. Освен това сме от една партия. Как си мислите, че може да има напрежение – те ще искат нещо, а аз няма да им дам?", коментира Димитров.

Main Menu