Ежедневни задръствания тормозят пловдивчани

17 Фев 2020 13:45

Пловдив въвежда нова организация на движението. Причината са големите задръствания, които се образуват в града, съобщи Нова телевизия.

Тапите и тежките задръствания в Пловдив са се превърнали в ежедневие за града. В пиковите часове основните булеварди се натоварват с колони от автомобили.

За да се пресече ескалиращото недоволство сред водачите, Община Пловдив започна да въвежда мерки, с които трафикът в града да се облекчи. Заложени са промени в продължителността на зеления сигнал на определени светофари, както и поставяне на допълнителни секции за десен завой.

По думите на зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов, засега мярката дава положителни резултати.

"Десните ленти се изтеглят по-бързо, така че освобождават платното за движение, най-вече на автобуси", обясни той.

Основен проблем според гражданите са липсата на места за паркиране.

Ще бъде въведена "Зелена" платена зона за престой на колите в широкия център на града. Хаосът с паркирането в кварталите обаче остава.

"Синята зона ще бъде запазена в този вид. Около нея по цялата периферия ще бъде изграждана зелена зона. Набелязват се терени, които могат да служат за паркинги. Такива обаче за съжаление липсват в централната градска част", допълни още Чонов.

Друг вариант за разтоварването на трафика в Пловдив е удвояването на Околовръстния път. За финансирането на проекта обаче ще се търси помощ от държавата.

Main Menu