Печат на тази страница

Грозев ще помага за кандидатстване на проекти за консервация и реставрация към Министерство на културата

17 Фев 2020 17:23

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и зам.-кметът по култура Пламен Панов представиха днес в Балабановата къща на служителите на Общински институт "Старинен Пловдив" новия им директор - бившият новинар от Нова телевизия Богомил Грозев, Грозев обяви, че иска малко време, за да навлезе в работата. "

Според зам.-кмета Панов бившият тв водещ влиза направо в дълбокото. Още в самото начало той ще подготви план за управление на Стария град. Този план в петък те трябва да представят в Общинската комисия по култура, където бяха поканени от общинският съветник Стефан Послийски, който също беше на представянето.

Идеята е Грозев да помогне при подготовката за кандидатстване за консервация и реставрация на обекти в "Старинен Пловдив" по процедурата, обявена от Министерство на културата. Утре ще се проведе среща с екипа, за да се види къде има готови проекти, с които да се кандидатства.

Самият Грозев обясни, че в Пловдив е живял миналата година за кратко, докато е бил продуцент на филм, сниман почти на 100% под тепетата. "Харесвам много Стария град, той е магнетично място и искам да работя с кмета, който има силна ръка и воля да промени нещата. Надявам се Старият град да стане най-будната част на Пловдив", подчерта журналистът.

Бившият новинар обяви, че няма да прави промени в екипа на ОИ "Старинен Пловдив", тъй като в него работят уникални професионалисти.

Main Menu