Георги Мараджиев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ

18 Фев 2020 13:14

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев подаде днес оставка като областен координатор на ГЕРБ-Пловдив област, съобщиха от централата на ПП ГЕРБ.

От централата на ГЕРБ съобщават, че като мотив за подадената оставка като областен координатор на партията Мараджиев посочва желанието си името на ПП ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите. Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди представената в медиите информация за Георги Мараджиев и тогава ще вземе решение.

 

Новината, че кметът на Стамболийски е закупил 5 апартамента на морето, придобити по време на мандата му, обиколи медиите по-рано днес. Имотите са в луксозния курорт в „Слънчев бряг“, като три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един – на малолетна внучка, съобщи bTV в свое разследване.

Освен многото си имоти градоначалникът е декларирал 2,5 млн. лв. лични приходи само за година. Мараджиев е бивш бизнесмен, притежавал предприятията за полиетиленови чували, различни видове фолио и пластмасови изделия в Цалапица край Стамболийски.

Main Menu