До месец става ясно бъдещето на зоопарка в Пловдив

24 Фев 2020 13:04

До месец комисията от Община Пловдив трябва да представи резултатите от анализ на състоянието на Зоологическата градина в града. Очаква се договорът с фирма Запрянови-03, която изгражда Пловдивския зоопарк, да бъде прекратен. Това заявиха днес кметът на града Здравко Димитров и заместник-кметът „Строителство и инвестиции“ инж.- Пламен Райчев. Райчев уточни, че със заповед на кмета е създадена комисия, която трябва да осъществи проверка за състоянието на замразения преди около четири години обект на Гребната база.

Задачата на комисията е да направи пълен одит на съоръженията, които са оставени на атмосферните условия, както и финансов анализ за необходимите средства за възстановяването им. С проектантите се поддържа постоянен контакт.

Здравко Димитров коментира и казуса относно твърдението на изпълнителя „Запрянови – 03“, че 400 000 лв все още не са разплатени, Димитров бе категоричен, че ако той докаже разходите с документи, те ще бъдат разплатени. "Иначе влизаме в съдебни спорове, ненужни нерви и губене на време“, подчерта Димитров.

Main Menu