МВР с важна информация за пловдивските шофьорите с газови уредби

26 Фев 2020 08:40

Съгласно изискванията на Наредба I 45/2000 на МВР всяка промяна на данните за вида на горивото на МПС следва да бъда отразена в регистрационния талон- в Част 1 и част 2. Вписването на промяната на вида на използваното гориво в сектор “Пътна полиция Пловдив” се извърша в следния ред:

Посещавате сектора БЕЗ автомобила.

Регистрацията е само по документи.

ВАЖНО: Носете лична карта или пълномощно, в случай че представлявате собственика.

Задължително трябва да представите голям и малък талон на МПС , валидна полица на застраховка “Гражданска отговорност”, документи за преминат годишен технически преглед на МПС и удостоверение/ протокол за първоначална проверка на монтираната газова уредба.

Законът предвижда направената промяна да бъда отразена в срок не по- късно от три години от първоначалната проверка на монтираната газова уредба.

Таксата, която дължите за преиздаване на регистрационните талони– голям и малък е 20 лв. Можете да я заплатите в банковия офис в сектор “Пътна полиция или през ПОС терминал на гишето. Ако предпочетете да направите плащането през банката, обслужваща сектор “Пътна полиция” дължимата сума е 24 лв.

Проверките на територията на ОДМВР Пловдив, се извършват съгласно разпореждане от ГДНП. Санкциите, предвидени в закона са регламентирани с чл.179 ал 1 от ЗДВП и гласят, че собственик или длъжностно лице, което допуска в движението по пътищата ППС , чиято конструкция е изменена без съответното за това разрешение се наказва с глоба в размер до 150 лв .

 

Във връзка със занижения контрол при проверки на превозни средства, използващи уредби, позволяващи работата на двигателя с втечнен нефтен газ или сгъстен природен газ и с цел повишаване ефективността на контрола на територията на ОДМВР Пловдив за времето от 17 до 28 февруари се провежда специализираната полицейска операция, разпоредена с писмо на Главна дирекция “Национална полиция”. Проверките са на територията на всички ОД на МВР в страната.

Main Menu