Борисов се отказа от нов правителствен самолет, даде парите за стадионите на Ботев и Локомотив

27 Фев 2020 12:02

Правителството се отказва от решението да закупи нов правителствен самолет. Вместо това ще се изграждат спортни съоръжения, стана ясно по време на редовното заседание на Министерския съвет. За първи път цялото заседание се излъчи на живо и репортерите имаха възможност да следят на екран всичко, случващо се в залата.

"Не ща да купуваме нов самолет", заяви Бойко Борисов още с влизането си. Той се извини на пилотите за решението си и добави, че е наясно, че така застрашава не само своята, но и тяхната сигурност, както и сигурността на другите пътуващи с него.

"Мъчно ми е за пилотите, екипажите и за пътниците. Истински ми е мъчно, но с тези пари ще покрием точките 10, 6 и 7", каза премиерът. След това всеки, който иска, да купува, отсече той.

Въпросните точки от дневния ред на Министерски съвет се отнасяха до отпускане на допълнителни бюджетни средства и с тях се предвижда да бъдат изградени две спортни съоръжения в Пловдив - на Локомотив-Пловдив и Ботев-Пловдив за общо 37 млн. лева.

 

"Кмете, съберете се общинският съвет и решете. Парите, които спестяваме от самолета, отиват за тези съоръжения, плюс 3 млн. за стадиона в Шумен. Той е опасен. Да почнат да си го подготвят", обърна се към Здравко Димитров министър-председателят.

 

 

„25 млн. отиват за училища, които нямат физкултурни салони и децата не играят, трябва да се прекрати неравенството между децата“, каза още Борисов.

„С МОН сме одобрили списък с 50 училища. 1300 ученика има в най-голямото одобрено училище в Пловдив. Най-малкото е в Асеновград. 30 000 български деца ще получат равни условия с другите деца“, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

 

Main Menu