Пловдивски ученици помагат за операцията на малкия Ванко

04 Мар 2020 18:32

 

Ученици от учебни заведения в Пловдив организираха поредица от благотворителни инициативи в подкрепа на малкия Ванко Монев, който се нуждае от лечение.

377.45 лева са средствата, набрани от възпитаниците на СУ „Свети Седмочисленици”, 1053 лева – от ученици от Езикова гимназия „Иван Вазов”, 1600 лева – от възпитаници на Математическата гимназия, а 1371 от концерта под надслов „Деца помагат на Ванко!”.

Това информира майката на детето Десислава, която сърдечно благодари на всички, включили се в кампанията „Нов живот за слънчев Ванко”.  Тя съобщава, че е насрочена дата за първата операция и още:

„Здравейте на всички приятели на Ванко! Имаме новини! Насрочена е дата за първата операция, която е за трансплантация за уретра и пластика за външни полови белези – 17.03.2020.

Благодарение на всички вас, ние вече имаме и закупени билети!

Имаме и приблизителна оферта за втората (конструктивна) операция и общата сума за двете операции е над 50 000€. С подкрепата на толкова много добри хора, ние сме близо до възможността Ванко да има своето щастливо детство!

Вярваме, че заедно с вас, мили приятели, ще успеем да дадем шанса за нов живот на малкия борбен и слънчев Ванко!

Ще продължаваме да споделяме с вас какво ни предстои!”

Десислава Иванова споделя, че е щастлива и горда майка на eдно невероятно слънчево дете със Синдром на Даун и разказва:

 „Моят малък Иван е и истински герой, тъй като се бори с рядка вродена малоформация на пикочния мехур – Екстрофия.  

Ванко бе опериран в България, но нашата борба ще е продължителна, тъй като ще са нужни още операции, за да може той да живее пълноценно. Именно заради това се обръщам към вас с най-искрен апел за подкрепа и съдействие!

Получихме оферта от немска болница за извършване на операция за изграждането на уретра и пластика на половия орган.

Чрез тази операция Иван ще може да уринира нормално, без да е нужно многократно поставяне на катетър. Така ще се избягнат и множеството уронални инфекции, които непрестанно се налага да лекуваме с антибиотици, които допълнително увреждат останалите му органи.

За съжаление, средствата необходими за лечението на нашето слънчево момче са непосилни за семейството ни...

От все сърце ви призовавам за помощ и подкрепа, тъй като колкото по-бързо се събере необходимата сума, толкова по-скоро Ванко ще може да живее нормално като всички други деца!

А това е най-съкровеното желание на нашето семейство...

Благодарности на всеки, който би дал шанс за един нов, по-пълноценен и щастлив живот за Ванко!”

Main Menu