Здравко Димитров: Пловдивчани да ограничат социалните си контакти. Болните са изолирани, както и контактните с тях

19 Мар 2020 19:45

Тази вечер са установени два положителни резултата за коронавирус в Пловдив. Предприети са всички мерки за изолация на болните, както и на хората/лицата, с които са били в контакт.

На този етап здравните заведения в Пловдив разполагат с нужния капацитет легла и необходимия медицински персонал, който да поеме диагностициране, изследване и лечение на граждани.

Предприемаме всички мерки за преобразуване на общинската болница „Св. Мина“ в инфекциозна по указания на Областния кризисен щаб.

Моля, гражданите да ограничат социалните си контакти и да продължат засилената лична хигиена, както ги призоваваме всеки ден. Да пазят своите близки, особено най-възрастните членове на своите семейства, защото те са най-уязвими.

При вирусни симптоми, първо се обадете по телефона на личния си лекар и изпълнявайте стриктно неговите указания. Граждани, които нямат лични лекари, могат да се свържат по телефона с РЗИ – 032 649 000.

Нека гражданите, на които е наложена карантина, стриктно да я спазват. Наказателният кодекс предвижда затвор до 5 години и глоба от 10 000 лв. до 50 000 лв. за всеки, който наруши разпореждания против разпространението на коронавируса.

Продължаваме проверките по търговските обекти от екипи на общината и РЗИ. При неспазване на хигиенни изисквания или наличие на струпване на хора, ще последват тежки санкции за собствениците, включително затваряне на обекта.
Продължаваме с дезинфекцията в градския транспорт, спирките, улиците и публичните пространства.

Призовавам гражданите да са спокойни и да се информират единствено от официалните източници.

Пловдивчани, бъдете дисциплинирани и отговорни!

#ЗАЕДНОсрещуCOVID19 #stayhome

Main Menu