Общината улеснява електронното плащане на данъците

23 Мар 2020 13:45

„Отново обявяваме сметката на Община Пловдив за дарения, необходими за осигуряване на лични предпазни средства за медиците, дезинфекция на територията на града, както и за животоспасяваща апаратура. В тези времена общината вече прави много извънредни разходи, свързани с мерките за превенция на разпространението на коронавирус. За съжаление, до момента няма постъпили средства и общината изцяло разчита на приходите си“. Това заяви зам.-кмет Илия Кирчев след заседание на Общинския кризисен щаб.

Той се обърна към фирмите и гражданите, които имат възможност, да внесат данъците си, защото това ще е подкрепа за бюджета и извънредните разходи, които се налагат заради епидемията.

В тази връзка Община Пловдив призовава да се използват административните и електронни услуги като част от мерките за превенция на разпространение на COVID-19. Целта е да се избегне струпване на много хора в затворени пространства по време на епидемията.

Всички служители на дирекция „Местни данъци и такси” при Община Пловдив ще оказват пълно съдействие при предоставянето на информация по телефона и по имейл.

Административните услуги, които не се предоставят по електронен път, може да бъдат заявени, заплатени и получени чрез лицензирани пощенски оператори.

Телефони за връзка и електронни адреси на служители може да намерите на сайта на Община Пловдив: www.plovdiv.bg.

Препоръчваме на данъкоплатците да заплатят задълженията си за местни данъци и такса за битови отпадъци, използвайки един от следните начини:

• Безкасово по банковата сметка на Община Пловдив в ТБ „ИНВЕСТБАНК”АД - КЛОН ПЛОВДИВ: IBAN: BG53 IORT 737584020 20000, BIC: IORTBGSF, по съответния код за вид плащане:

• по интернет, чрез системата Ипей /ePay/, на интернет страница www.epay.bg;

• По интернет, чрез портала за електронни услуги на Националната агенция за приходите, достъпни с ПИК код, издаден от НАП, на интернет страница www.nap.bg;

• По интернет, използвайки системата виртуален ПОС, достъпен с ПИН код, предоставен от дирекция „Местни данъци и такси”, на страницата на Община Пловдив www.plovdiv.bg. Получаване на ПИН код от дирекция „Местни данъци и такси“ при Община Пловдив може да заявите и по електронен път. За получаването му е необходимо да предоставите идентифициращи данни (за физическите лица: три имена и ЕГН; за юридическите лица: наименование на фирмата и Булстат) и телефон за връзка. Ако заявяването на услугата се отнася за друго лице, необходимо е да бъде приложено сканирано копие на пълномощно.

Информация за размера на задълженията Ви може да получите в дирекция „Местни данъци и такси” на адрес гр.Пловдив, ул. ”Радецки” №18А, на посочените телефони:

Отдел „Обслужване”: 032/276917; 032/276922; 032/276928; Отдел „Приходи”: 032/276940; 032/276947; Отдел „Събиране и контрол”: 032/276935; 032/276936; 032/276966, както и на следните интернет страници - www.plovdiv.bg, www.epay.bg, www.nap.bg.

Main Menu