От утре се въвежда нов начин за пропускане през КПП, пуснаха нова декларация

24 Мар 2020 17:40

 МВР разпространи нова бланка на декларацията за пътуващите. Промяната е направена след анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове (КПП) в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби.

От утре се въвежда нов начин за пропускане през КПП. Променена е формата на декларацията за пътуващите относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3.  Гражданите ще имат възможност да удостоверят това обстоятелство със служебна бележка или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си по преценка на работодателя.

Попълнените декларации ще бъдат събирани от служителите на КПП, за да се контролира изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни. Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Документът и в този случай ще остава при служителите на КПП.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация.

Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

Мярката е в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки за допускане влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

 

Ето и линк, от където гражданите могат да изтеглят обновената декларация: 

https://www.plovdiv.bg/wp-content/uploads/2020/03/Декларация_КПП_ОБНОВЕНА.docx  

Main Menu