Печат на тази страница

Проф. Карен Джамбазов: Изследват над 60 пациенти и медици от Неврохирургията на УМБАЛ „Св. Георги“ за коронавирус

25 Мар 2020 17:16

Над 60 души - персонал и пациенти в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Св. Георги", ще бъдат изследвани за коронавирус. Това съобщи изпълнителният директор на болницата проф. д-р Карен Джамбазов след заседанието на областния кризисен щаб. Днес от РЗИ съобиха, че медицинската сестра, разболяла се от COVID-19 е имала контакт с почти всички лежащо болни и медицински персонал, тъй като е била превързочна сестра.

59-годишната жена не е на работа в отделението от петък, уточни проф. Джамбазов. По думите му всички в Клиниката по неврохирургия са под карантина. Взети са всички мерки за дезинфекция на 12-я етаж, където се намира клиниката и тя няма да отвори, докато не се отчете отрицателен резултат за вируса. Пациентите, които би трябвало да бъдат приети в нея, ще се насочват към други лечебни заведения.

Той каза, че в момента всички пациенти на лечебницата, в това число и родилките, се приемат през Спешно отделение, където е създадена организация за дистанционно термометриране. Няма как да затворим болницата, категоричен е докторът.

Main Menu