Печат на тази страница

Община Пловдив спешно търси лекари

26 Мар 2020 00:26

Община Пловдив спешно търси лекари, медицински сестри и санитари за МБАЛ "Св. Мина", която в момента се преобразува в инфекциозна болница, и където ще се приемат по-леките и средна степен на заболелите с с COVID-19. Спешно се търсят също клинични лаборанти.

Общинският кризисен щаб е отправил призив към пловдивската медицинска общност, Регионалната колегия на Българския лекарски съюз и съсловната организация на медицинските сестри и акушерки да се включат в дейността по превенция и ограничаване на коронавирус сред населението в Пловдив.

"Търсят се също специалисти за изнесените денонощни кабинети на ДКЦ „Изток“, където да преглеждат и диагностицират болни с грипоподобни оплаквания по график", обясни председателят на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов.

По предложение на зам.-директора на ЦСМП в Пловдив д-р Димитър Христозов там ще бъдат разкрити денонощен лекарски и педиатричен кабинет.

Желаещите могат да се запишат на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., 0878/24-05-02 от 9:00 до 17:00 часа.

Main Menu