Ген.Мутафчийски: В Пловдив магазините трябва да спазват разпореждането на МЗ

27 Мар 2020 18:33

 

В Пловдив магазините и търговските обекти трябва да изпълняват заповедта на министър Кирил Ананиев, отговори ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг на Националния оперативен щаб относно разрешение на областният управител Дани Каназирева за работа.

Д-р Ваня Манчева, директор на РЗИ, коментира думите му на генерал Мутафчийски за магазините. "Основанието да работят магазините на главната е, че те не са търговски центрове тип МОЛ с изключение на търговски център „Хали“, съгласно разпорежданията на  заповедта на  министъра здравеопазването №  124  от 13,03,2020.  Движението на гражданите по главната улица е свързано не толкова с дейността на магазините, а по-скоро с желание и навик на някой от тях да се разхождат по Главната улица на Пловдив. Екипите на РЗИ и МВР ще следят за стриктно спазване на изискванията  за физическа дистанция между пешеходците на главната в почивните дни. - прикачвам и заповедта на МЗ, в която в т.1 е упоменато ясно и точно кой работи и кой не.", заяви тя.

Не е разумно да се разширява обхватът на магазините по Главната улица на Пловдив, които могат да работят в ситуация на епидемия. Знаете, че Главната е любимо място за разходка и пазаруване и това неминуемо ще доведе до струпването на стотици хора, което противоречи на препоръките на Националния оперативен щаб. Това заяви кметът Здравко Димитров.

Main Menu