Дезинфекциращ гел и спирт ще бъде дарени на лечебните заведения в Пловдив и областта

28 Мар 2020 11:26

 

 

13 456 литра етилов спирт, предоставен безвъзмездно от Агенция „Митници“ на РЗИ Пловдив, ще бъде дарен за нуждите на здравните заведения.

Пратката бе получена в двора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив и символично предадена от директора на службата комисар Георги Мангараков на областния управител Дани Каназирева и директора на РЗИ д-р Ваня Манчева.

Областният управител благодари за жеста и гарантира, че дарението ще бъде използвано за нуждите на здравните заведения. По-голямата част от спирта ще бъде преработена в дезинфекциращ гел, който е особено нужен на болниците в сегашната ситуация.

Отделно по 1000 литра от спирта ще бъдат дарени на ОП „Чистота“ и УМБАЛ “Свети Георги“, около 380 литра на Спешна помощ и 280 литра на Пожарната. Около 800 литра остават като резерв за РЗИ.

Двете фирми, които се ангажираха с изработването на гела са от пловдивски регион .

От своя страна комисар Мангараков съобщи, че поверената му задачата е изпълнена и са спазени всички мерки за безопасност при транспорта и съхранението на доставката. Той обясни, че в сегашната ситуация служителите му са на разположение 24 часа на Областния кризисен щаб и има създадена стройна организация как да се действа при нужда.

Main Menu