Печат на тази страница

Здравко Димитров: Няма как да се сблъсквам с човек, който не е ходил в казармата

29 Мар 2020 19:15

"Пловдив е по-силен от коронавируса, той е вековен глад и ще преживее и вируса. Надживял е Троя и Микена. Не съм съгласен магазините по главната улица да работят. Няма как да се сблъсквам с човек, който не е ходил в казармата (визира Дани Каназирева). Придържаме се към мерките на Кризисния щаб. От утре Пловдив ще има по-строги мерки". Това каза в предаването "Беновска пита" кметът на Пловдив Здравко Димитров.

"Ще ограничим излизането от вкъщи, защото като времето е хубаво хората от Столипиново и Шекер махала излизат, там дисциплината е на по-ниско ниво. Предупреждаваме ги, разпръскват се и пак се събират. Мием улиците редовно, даже и допълнително с дезинфектанти и шампоан. Имаме 65 предупредителни протокола", обясни той.

"Пловдив ще има съвременна лаборатория, няма как такъв голям град да няма такава. Коронавирусът ни учи, че трябва да бъдем единни, партиите са излишни, не трябва да се противопоставяме. Само така ще победим. В Инфекциозна болница лабораторията вече се изгражда, до 10 ще бъде факт. осигурени са и хора, които ще работят вътре, ще работи не само в този труден период, но и след това. Около 1000 легла са отделени за болни от коронавирус. Осигурени са респиратори, маски, защитни облекла. Винаги обаче има нужда от помощ", допълни Димитров.

"Отменихме тротоарното право, отменихме културни мероприятия, спортни също, проявихме разбиране, отменихме зелената и синята зона, всичко е в полза на гражданите. Отменихме и наемите за театъра. Трудно е за бизнеса, но трябва да сме единни", обяви кметът на Пловдив.

Main Menu