Превозвачи в Пловдив предлагат да има допълнително заплащане за шофьорите в градския транспорт

01 Апр 2020 19:41

Заради постоянния контакт с хора пловдивските превозвачи предлагат на шофьорите в градския транспорт държавата също да осигури допълнително заплащане, съобщи БНТ.

Транспортните фирми в Пловдив отчитат огромни загуби. Половината от шофьорите и кондукторите са пуснати в отпуск, а останалите работят при изключително стресови условия.

По данни на превозвачите от началото на извънредното положение до момента пътниците са намалели със 75 процента. В същото време община Пловдив изисква от фирмите да изпълняват стриктно своите разписания.

Напрежението между община Пловдив и фирмите ескалираlo след като стана ясно, че превозвачите ще бъдат санкционирани, защото не са подсигурили големи автобуси с поне 70 места по линиите в пиковите часове.

 

Пламен Вълков - ОП "Организация и контрол на транспорта" обяснява, че все още не са глобени, ще бъдат наистина глобени за това, че не са изпълнили маршрутното разписание.

253 автобуса, трябва да обслужват градските линии в пиковите часове. През останалото време в Пловдив се движат 130. Сутрин и вечер маршрутите се изпълняват по делнично разписание, а между 9 и 16 ч минават на по-големи интервали.

Превозвачите в Пловдив ще искат от общината още по-драстично намаляване на броя автобуси. Тяхното предложение е градски транспорт да има само сутрин и вечер в пиковите часове, а през останалото време да има само дежурни коли по няколко основни направления.

Main Menu