Община Пловдив стартира програмата за облагородяване на училищните дворове

07 Апр 2020 14:29

 


Стартира приемът на документи за кандидатстване по новата подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“. Тя е част от „Общинска образователна програма за периода 2020-2022г“. Новото тази година е, че Община Пловдив е заделила 400 000 лева от бюджета за подобряване облика на спортните площадки и дворните пространства в общинските училища, което ще способства за ефективно учене и развитие на спорта в и извън учебния процес.
„Въпреки извънредното положение ние продължаваме политиката за подобряване на общинската образователна инфраструктура. Докато децата са във временна ваканция, ръководствата на училищата, трябва да се използват и да подготвят проекти за кандидатстване по програмата, която им дава възможност да обновят дворовете и да създадат условия за спорт и пълноценен отдих на децата“, коментира кметът Здравко Димитров.
Допустими кандидати за финансиране, съгласно утвърдените от кмета на Община Пловдив правила, са всичките 52 общински училища. Благодарение на програмата ще бъдат ремонтирани външни площадки и съоръжения, ще се изградят открити спортни площадки, включително огради и осветление, като цяло ще се облагородят и дворните пространства. Финансовата подкрепа на Община Пловдив е до 80% от допустимите разходи, но не повече от 40 000 лева. Общинските училища ще трябва да съфинансират останала част в размер на 20% от стойността на проекта.
Задължително условие за настоящата година е кандидатите да представят технически или работен проект съгласно Закона за устройство на територията, Наредба № 4 за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти (за СМР), придружен от подробни количествени сметки по приложимите части, схема за поставяне на съоръжения и минимум две оферти за извършване на допустимите строително-монтажни дейности.
Условията на програмата вече са изпратени на директорите на всички училища. Проектните предложения могат да се изпратят до 30 число на всеки месец до изчерпване на финансовия ресурс на имейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или с куриер на адреса на отдел „Образование и бизнес развитие“. Специална комисия разглежда документите до десето число на всеки месец, като разглежда кандидатурите, регистрирани през предходния.

Main Menu