Печат на тази страница

Стартират уличните ремонти на ул. „Асен Христофоров“ и ул. „Трети март“ в „Южен“ /снимки/

08 Апр 2020 14:41

 

Три дълго чакани ремонта стартират тази седмица в районите „Южен“ и „Западен“. В рамките на месец и половина трите улици ще бъдат напълно обновени със средства от общинския бюджет.

„Влизаме в кварталите, където от десетилетия не са инвестирани средства. Разбитите улици затрудняват нормалното придвижване и влошават средата на живот“, заяви зам.-кметът на Община Пловдив с ресор строителството Пламен Райчев, който заедно с районните кметове инспектира обектите.

Той и кметът на район „Южен“ Костадин Язов днес дадоха старт на дейностите по ремонта на ул. „Асен Христофоров“ и ул. „Трети март“. Средствата необходими за тяхната реконструкция са съответно 335 000 лв. и 130 000 лв.

„Настилката на „Асен Христофоров“ е в окаяно състояние, защото в района се извършва непрекъснато строителство, а и тук не е правен ремонт поне 25 години, обясни районният кмет Костадин Язов. Той обясни, че заедно с улицата ще бъдат обновени и паркингите пред блоковете, които също са разбити. На „Трети март“ вече се премахва старата настилка и ще бъде положена нова – 6 см. битум и износващ пласт 4 см.

Ремонтът на улица „Белица“ в "Западен" ще завърши до дни и започва ремонт на ул. „Юндола“. В това се увериха зам.-кметът по строителство Пламен Райчев и районният кмет Димитър Колев.

„Вече се полага основния слой асфалт, след него и износващият пласт. Времето е хубаво и съм убеден, че до края на седмицата ще приключим с „Белица“, заяви Пламен Райчев.

Обектът включва подмяната на 7100 км. метра асфалт, както и изграждане на дъждоприемните шахти. Оформят се и паркоместа в локалните платна на улицата. Общата стойност на ремонтните дейности на "Белица" е 335 хиляди лева.

Веднага след завършването й стартира ремонта на съседната улица „Юндола“. Тя ще бъде преасфалтирана от обръщалото на автобуси № 10, 12, 26, 29 и 37 до събирането й със „Солунска“.

„Ще предложим в програмата на Общината за капиталови разходи да залегне и ремонт и улица „Орфей“ и тогава цялото това каре, западно от Математическа гимназия, в което живеят няколко хиляди души, ще придобие съвсем нов облик“, заяви зам-кметът Райчев.

„Тук изграждаме доста паркоместа, а след отпадане на извънредното положение ще открием и многоетажния паркинг, който е в непосредствена близост, така че проблемите с паркирането в този район ще бъдат разрешени“, допълни районният кмет Колев.

Main Menu