Кметът Здравко Димитров оттегли точката за парите на КОЦ Пловдив

09 Апр 2020 10:34

Кметът на Пловдив Здравко Димитров оттегли точката за КОЦ Пловдив и отрече новината, че средствата от онкоболните се насочват за други цели.

Тези средства са били за паркинг на онкодиспансера, но въпреки това оттеглиха точката от сесията на общинския съвет.

Кметът Здравко Димитров коментари оттеглянето на точката с думите:

Една напълно фалшива новина, една напълно манипулативна информация за пренасочване на средства за лечение на онкоболни ме кара днес да оттегля предложението за възлагане на управителя на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД да закупи медицинска апаратура за наблюдение и лечение на болни от коронавирус. Става въпрос за използване на средства, които са отделени за изграждане на паркинг и СМР от Онкологичния диспансер в Пловдив.

 

Оттеглям точката, защото това е единственият начин да спра всякакви манипулации по темата, че се посяга на пари за лекарства на онкоболните. Това фактически е абсолютно невъзможно, защото лекарствата се осигуряват с държавно делегирани средства. Тези хора са от рисковите групи и грижата за тях е с най-висок приоритет за нас!

 

Дълбоко съм възмутен от поведението на някои наши съграждани, които се опитват в чумавото време да трупат рейтинг.

 

Община Пловдив и Общинският кризисен щаб са силно мобилизирани от първия ден на извънредното положение и предприемат всички мерки, за да гарантира живота, здравето и сигурността на пловдивчани. Това е най-важната ни цел сега!

 

От тази трибуна, призовавам вас, общинските съветници, да бъдем единни и да работим заедно за Пловдив и да изведем града с възможно най-малко щети от епидемията!

Main Menu