Печат на тази страница

Над 120 хиляди лева постъпиха по сметката на Община Пловдив за кампанията „Заедно срещу COVID-19“

10 Апр 2020 12:55

 

Повече от 120 хиляди лева дариха досега фирми и граждани в кампанията „Заедно срещу COVID-19“. Община Пловдив организира набиране на дарения, необходими за осигуряване на лични предпазни средства, дезинфектанти за пръскане на улиците и публичните пространства, животоспасяваща медицинска апаратура и медикаменти за общинските здравни заведения, както и обгрижване и изхранване на най-уязвимите групи в обществото.

Кметът Здравко Димитров се обърна с благодарност към всички дарители, които подкрепиха усилията на Общинския кризисен щаб за спешно привеждане в действие на мерките за борба с коронавируса.

„Светът преживява невиждано по рода си изпитание, което засегна сериозно и нашата страна. Като институция, която стои начело на града, ние сме призвани да приведем гражданите през епидемията от коронавирус и да ги предпазим, да защитим най-уязвимите, да сведем щетите до минимум и да дадем надежда за утре, а нашите дарители ни подкрепят в тези наши усилия“.

„Убеден съм, че с Ваша подкрепа ще успеем да преминем и през това изпитание и Ви уверявам, че получената от Вас помощ ще достигне по най-публичния и открит начин до нуждаещите се“, казва в обръщението на кмета към дарителите.

Сред дарителите в кампанията на общината са „КЦМ 2000“ АД и „КЦМ Трейд“ ООД, които преведоха по 20 хиляди лева. Същата сума дариха от „Авионамс“ АД и „Юпитер 05“ ООД, а „Феми 14“ АД преведе 10 хиляди лева.

Бившият финансов министър на страната Муравей Радев откликна на призива за дарителство с 5000 лв, общинският съветник Веселка Христамян дари 1720 лева. Немалка част от дарителите предпочетоха да участват с материални вноски за лекарства, оборудване и консумативи. Георги Гергов пое стойността на изграждането и оборудването на вирусологичната лаборатория към Инфекциозна клиника, която ще струва близо 300 хиляди лева, а „ВП Брандс интернешънъл“ се включи в кампанията със закупуването на респиратор за УМБАЛ „Свети Георги“.

От „Тимбарк България“ ЕООД дариха над 40000 бутилки минерална вода „Велинград“, а „Нестле България“ и „Данон Сердика“ се включиха с пакетирани продукти. „Бултекс 99“ ООД осигури спешно 4000 маски за еднократна употреба, още 3000 дадоха от „Авионамс“ АД. Почетните консули на Молдова и Казахстан – Веселин Чипев и Димитър Солаков, осигуриха по 1100 литра дезинфектант, „Роза Импекс“ и „Сарс 12“ ООД също дариха консумативи.

Георги Гергов се включи и със 1500 защитни шлема за медицинския персонал, още 100 шлема бяха дарени от „Тафпринт“, а „Ларж“ ООД даде 150 маски за многократна употреба. Един от първите дарители бе и рекламната агенция „Кривицки и сие“, която осигури безвъзмездно билбордове за кампанията на Община Пловдив „Остани вкъщи“.

Main Menu