Козунаците от малки пекарни са предпочитани от пловдивчани

18 Апр 2020 18:43

 

Сред традиционните храни на трапезата на всеки дом са козунаците. Последните дни опашки от хора, спазвайки дистанция от 2 метра могат да се видят пред малки квартални пекарни, които са доказали на клиентите качеството на произвежданите в тях печива. От няколко години с производство на хляб и хлебни изделия се занимава Атанас Манахилов, чиято фурна е известна с вкусните си изделия. „Най-голямо търсене имат традиционно козунаците със стафиди, както и козунаци с шоколад и стафиди“, казва младият предприемач.
През последните дни работният ден на пекарите започва от 2 – 3 часа рано сутринта, за да могат да отговорят на желанията на клиентите. Фурните отварят в 8 часа сутринта и работят до 20 часа. „Предпочитаме козунаци от пекарната, от която си купуваме и закуските и хляб през делничните дни. Познаваме качеството на тестените изделия на фурната на нашата улица, а козунаците са вкусни, като тези на баба“, казва пловдивчанка, която живее на ул. „Толстой“. Тя уточни, че още преди Великденските празници си купуват няколко козунака, за да са сигурни, че ще има от любимите на децата й с шоколад. Атанас Манахилов от своя страна посочи, че работят с био продукти. Купуват брашна и яйца от сертифицирани малки производители. Според бизнесмена, българинът оценя труда на този, който му предлага качествен продукт и винаги се връща при него.

Main Menu