Бариера ограничава автомобилния достъп в квартал „Капана”

07 Май 2020 13:34

 

Спирането и паркирането на автомобили по ул. „Железарска” в квартал „Капана” се забранява от утре – 8 май (петък). „Синя зона” там се отменя, като още днес ще бъде постави знак В27 – „Забранени са престоят и паркирането”. Това съобщи директорът на ОП „Общинска охрана” Димитър Палашев.
По думите му забраната се налага, тъй като на мястото предстои да се постави бариера, а паркираните автомобили биха попречили на монтажните дейности, а след това и за въвеждането на новия режим.
Решението за поставянето на бариера на ул. „Железарска” е прието от Общинския съвет още в предишния мандат. То е в съответствие с генералния план за организация на движението и плана за антитерористични мерки за контролиран достъп на пешеходните зони, коментира заместник-кметът на Пловдив по обществен ред Йордан Ставрев.
„Нека гражданите, които живеят или имат бизнес в „Капана”, да са спокойни. Подготвяме правилата, по които да предоставим чип карти за достъп на живеещите в квартала, за зареждането на магазини и заведения. Осигуряваме достъпа на куриерските фирми и комуналните предприятия. Безпрепятствено ще влизат автомобилите на полицията, противопожарната и аварийната безопасност, на „Спешна помощ”. Своевременно предстои да въведем номерата на съответните автомобили в компютърната система”, увери заместник-кметът.
Той подчерта, че след уточняването на всички детайли, свързани с новата организация, ще последва заповед на кмета Здравко Димитров с точно разписаните регламенти, за което гражданите ще бъдат своевременно информирани. Дотогава заинтересованите ще влизат в зоната по досегашния ред.
Заместник-кметът Ставрев напомни, че в изпълнение на генералния план за организация на движението и плана за антитерористични мерки съвсем наскоро бе монтирана бариерата на ул. „Дондуков”. Очаква се идната седмица да започне събиране на заявленията за издаването на чип карти, с които да се минава оттам.

Main Menu