Стоян Алексиев с поздравителни адреси към учебните заведения в район „Северен“

20 Май 2020 08:41

 

 

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев изпрати поздравителни адреси на 13 училища и 7 детски градини по случай наближаващия празник на славянската писменост, българската просвета и култура-24-ти май.

„На този ден честваме заедно духовното достояние, което векове наред крепи националното ни съзнание, гради богатата ни културна съкровищница и пише с ръката на народния поет: „...и ний сме дали нещо на света”. 24-ти май е денят на святото българско слово, което е било и ще бъде наша сила и вяра, наша духовна плът и мисъл за вчера, за днес и за утре. Това е денят, когато се прекланяме пред извисения човешки разум и пред днешните му апостоли – УЧИТЕЛИТЕ!“, пише в поздравителния адрес Стоян Алексиев.

Кметът на „Северен“ изразява своето признание и благодарност към училите, че в тази изключително трудна ситуация, в условията на световна пандемия, те отново са били на висота и са се справили с новите предизвикателства на времето-чрез провеждането на онлайн уроци са спомогнали за успешното приключване на учебната година.

На хилядите деца и ученици Стоян Алексиев пожелава здраве и нови успехи във всички области на знанието, творчеството и спорта, а на завършващите-да следват своите цели и смели мечти.

Main Menu