В район Южен: Паркинг за над 100 коли и нов асфалт на ул. Асен Христофоров, преасфалтираха ул. Трети март и ул. Борис Сарафов

28 Май 2020 14:48

Администрацията на район Южен приключи изграждането на новия паркинг на ул. Асен Христофоров. Това съобщи кметът на района Костадин Язов. За построяването на паркинга бяха дадени около 330 000 лева с ДДС, като в сумата влиза и преасфалтирането на улицата. 107 са паркоместата, като има и 6 за хора с увреждания. До дни на паркинга ще бъде положена и маркировка. „Настилката на „Асен Христофоров“ беше в окаяно състояние, защото в района се извършват непрекъснато строителство, а и тук не беше правен ремонт поне 25 години, обясни Костадин Язов.

  Междувременно приключи и преасфалтирането на ул. „Трети март“, където се премахна старата настилка и беше положена нова – 6 см. битум и износващ пласт 4 см. Сумата  за ремонта беше 129 000 лева с ДДС. 


С нов асфалт и 25 паркоместа се сдоби и ул. Борис Сарафов в квартала. Ремонтът и подобряването на средата струваше 152 хиляди лева на район Южен. 


В момента продължава преасфалтирането на ул. Дрин в няколко участъка. До 31 август трябва да приключат отсечките от ул. Охрид до ул. Пере Тошев, от ул. Пере Тошев до ул. Иван Гарванов и от ул. Иван Гарванов до ул. Братя Бъкстон.  

Main Menu