Стоян Алексиев поздрави ученици и учители по случай 102 години от създаването на НУ „Христо Ботев“

29 Май 2020 09:34

 

 

НУ „Христо Ботев“ чества днес своя 102-ри рожден ден. Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев изпрати специален поздравителен адрес до педагозите и възпитаниците на учебното заведение.

„Чест е да се обърна към Вас, уважаеми учители, за да засвидетелствам преклонението си към благородния Ви труд, към Вашата отдаденост на децата. Дълбока и искрена е почитта на нашите съграждани пред Вашия жив будителски плам, който направи възможно, в условията на извънредното положение, да бъде извършена истинска революция в образованието. Вашата отговорност и висок професионализъм са най-ценният урок, който децата ни получаваха през тези дни на изпитания, защото им даде пример как трябва да се справят в ситуации на предизвикателства, как да овладяват без притеснения новостите във всички области на знанието и технологиите“, пише в словото си Стоян Алексиев.

На всички възпитаници на Ботевото училище кметът на Северен“ пожелава да трупат знания и опит, да задават въпроси и да търсят заедно с техните учители отговори, да бъдат честни и отговорни във всичко, което правят, и да бъдат защитници на доброто и справедливостта.

Районният кмет приветства дългогодишния директор на учебното заведение Иван Пенев и екипа му и им желае да продължат да развиват славните традиции на училището, да ги надграждат, като създават нови еталони за успешна работа.

 

Main Menu