Прокуратура: Тарифата за „хепи-енд масажите" варирала от 60 лв. до 100 лв, жените получавали половината

10 Юни 2020 12:59

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че през месец юни 2020 г., в гр. Пловдив, са набирани отделни лица – жени, с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им, като деянието е извършено чрез обещание, даване и получаване на облаги – парични средства – престъпление по чл. 159а ал. 2 т. 6 във вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

При проведена Специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпленията, свързани със склоняване към проституция и държане на огнестрелни оръжия, служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив са задържали, на 9 юни 2020 г., за срок от 24 часа по Закона за МВР – 39-годишен мъж и жена на 32 г. Акцията е проведена на територията на гр. Пловдив и село Брестовица, обл. Пловдив. Установено е, че мъжът и жената живеели на съпружески начала. Те набирали жени за сексуални услуги, като публикували обяви в интернет със съдържание, че търсят масажистки за „хепи-енд масажи“. Установено е, че за тях са работили четири жени, на възраст от 20 до 30 г. Те предлагали сексуални услуги в т.нар. салони за масаж, които се намирали в приземни входове на жилищни сгради. Студиата били с отделни входове, за да се гарантира анонимността на посетителите. Тарифата, според сексуалната услуга, варирала от 60 лв. до 100 лв. От тях жените получавали половината.

Служителите на отдел „Криминална полиция“ съвместно с екип на Специализираните полицейски сили при ОД на МВР – Пловдив са извършили претърсвания на пет адреса във връзка с досъдебното производство. Иззети са сексуални атрибути, пистолет със заличени номера, боеприпаси, разписки за плащания, мобилни телефони и др. По делото се извършват процесуално – следствени действия, като при наличие на доказателства за виновността на лицата и съобразно указанията на наблюдаващия прокурор предстои повдигане на обвинения по чл. 159а ал. 2 т. 6 във вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Main Menu