Дариха храни на нуждаещи се семейства в „Тракия”

15 Юни 2020 11:25

 

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров раздаде 85 пакета с хранителни продукти на нуждаещи се граждани от района. Дарението бе осигурено от Европейската благотворителна асоциация АДРА по международен проект, насочен към преодоляване на последствията от пандемията с коронавируса в България, обясни Петър Кузев –доброволец към фондацията.
Кметът на „Тракия” Костадин Димитров благодари за поредния дарителски жест и припомни, че от самото начало на кризата, породена от COVID-19, много фирми, неправителствени организации и граждани се включиха в инициативата за подпомагане на семейства, изпаднали в тежко положение.
„Опитахме се възможно най-бързо и ефективно да реагираме и да удовлетворим спешните потребности на нашите съграждани с увереността, че обединените усилия водят до подкрепа на повече хора”, сподели Костадин Димитров, по чиято инициатива в район „Тракия” бе създадена хранителна банка в помощ на семейства, изпаднали в затруднение. Под мотото „Пакет с грижа” тя се реализира в продължение на над два месеца и срещна широка подкрепа от бизнеса и обществото.

Main Menu