Избраха Атанас Телчаров за заместник-председател на УС на НАПОС, Ал. Държиков избран в ръководството на Асоциацията

19 Юни 2020 08:58

 

 

Председателят на Общински съвет – Садово Атанас Телчаров бе избран за заместник-председател на Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на Общински съвети в Република България. Председателят на Общински съвет – Пловдив Александър Държиков е избран за член на УС.
Двамата ще представляват област Пловдив в управляващия орган на асоциацията. Изборът стана по време на Общото събрание, което се проведе вчера в Пловдив с участието на председатели на Общински съвети от цялата страна.


За председател на УС бе избран Венцислав Спиридонов – председател на Общински съвет Велико Търново, а Контролният съвет ще се оглавява от Николай Димитров – председател на Общински съвет – Казанлък.
Гости на Общото събрание бяха Емил Христов - заместник-председател на Народното събрание, Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив и др.

Инж. Държиков сподели, че избирането му за член на управителния съвет е чест и отговорност, но той е сигурен,че дългогодишният му административен опит ще е от помощ в работата му за асоцициацията. Кметът на град Пловдив Здравко Димитров бе сред гостите на форума и поздрави над 100-те председатели на Общински съвети, които бяха дошли на него.

„Много е добре, когато има синхрон в работата между кмета и председателя на Общинския съвет, защото в днешното динамично време се иска бърза реакция. Това е добре и за развитието на населените места“. С тези думи кметът на Пловдив се обърна към участниците в Общото събрание  и сподели, че той лично работи много добре с председателя на Общинския съвет в Пловдив инж. Александър Държиков и му благодари за партньорството.  По думите му всеки един кмет и председател на местен парламент се стреми да направи най-доброто за своята община, но винаги има какво да се желае.дойде на форума за да поздрави представители на местните парламенти. Сред гостите на форума бе и зам.-председалят на Народното събрание Емил Христов, който сподели, че се чувства като у дома си сред председателите на Общинските съвети.

По време на форума ръководството на Асоциацията представи отчет за свършеното през 2019г. Общото събрание разгледа и прие бюджета за 2020г., а така също и програмата през настоящата година, която акцентира върху законодателството касаещо местното самоуправление, така също повишаване на административния капацитет.

Председателите на Общински съвети си дават поредна среща в Пловдив, като самата Асоциация също е учредена в града през 2004г. Тогава 51 председатели на Общински съвети полагат началото на Националната асоциация на председателите на Общински съвети, която 16 години по-късно вече наброява близо 200 членове.

Main Menu