Каназирева: Апелирам за повече лична отговорност

22 Юни 2020 12:40

 

По данни на РЗИ към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 139. От тях в общините: Пловдив – 77, Карлово – 3, Кричим – 3, Хисар – 2, Родопи – 33, Стамболийски – 6, Калояново – 1, Перущица – 10, Раковски – 3, Марица -1. Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева

Към 22.06.2020 г. на територията на Пловдивска област има 1 новорегистриран случай на COVID-19 на мъж от село Костиево, община Марица. Той е пастор и е бил на сбирката в Перушица.

От обявените 8 случая от вчера- двама са от Перущица, също присъствали на събирането. Изследвали са се по собствено желание. Нямат симптоми към момента.

Други двама са от Пловдив, изследвани като контактни на присъствали на събитието в Перущица, са също с положителни проби.

Положителни на коронавирус са и три лица, контактни на семейния кръг на заразените работници от частната фирма в Пловдив.

Осмият случай е мъж от община Стамболийски.

„Моят апел е хората да избягват масови мероприятия, защото вече всичко е въпрос на лична отговорност. Както видяхме една масова проява, на която не са спазени противоепидемичните мерки, доведе до скок на положителните проби в цялата област, дори и на смъртен случай. През тези месеци сме спирали многократно пъти масови събирани, но за тази сбирка в Перущица не бяхме сезирани и уведомени, иначе щяхме да предотвратим струпването на толкова много хора. Отново призоваваме, ако хората имат сигнал нека да се обръщат към нас.

Апелирам да не се създава излишно напрежение. Взимаме всички необходими мерки относно контактните лица. Проблемите са локализирани и се провеждат епидемиологични проучвания като своевременно ще уведомяваме обществото, заяви областният управител Дани Каназирева.

Към момента хоспитализирани: -

УМБАЛ „Св.Георги” Пловдив-9;

МБАЛ” Св.Иван Рилски” – 1.

Няма на интензивно лечение

На домашно лечение са 35 лица. Оздравели са 94.

 

От 15 юни до 21 юни (вкл.) са направени 576 проби.

Main Menu