Дариха на сектор "Български документи за самоличност" на полиция система за масово обслужване на клиентите

24 Юни 2020 13:41

 

 

В присъствието на областния управител Дани Каназирева и директора на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев бе направена демонстрация на системата за масово обслужване на клиенти, дарена от областната администрация на пловдивската полиция.

 

Областният управител подчерта, че за осъществяване на идеята се работи още от февруари, като са спазени всички процедури, включително и съгласуване с финансовото министерство, за реализирането й. По думите й системата ще даде възможност за управление на потока заявки и оптимизация на работни процеси и ще намали опашките пред гишета. Тя ще е от полза на гражданите и на работещите служители в полицията.

" С голяма благодарност приемам новата система, заради избягване на опашките. Това е голям жест от страна на областната администрация за по-добро обслужване на гражданите, като всичко ще се изпълнява при строго спазване на противоепидемичните мерки", заяви директорът на пловдивската полиция ст. комисар Рогачев. Той подчерта, че това са най-натоварените звена в системата.

 

Електронната система включва съответен брой билетопродаващи устройства, информационни табла, софтуер за работни станции на оператори и за работни места. На входа на сектор БДС също има изнесено табло, където всеки ще може да изчака реда си, ако не желае да стои във фоайето.

 

Областният управител съобщи още, че във връзка със стартирането на ремонта на пловдивския 10-километров участък от път I-8 Пазарджик – Пловдив, е създадена организация за пропускателен режим на служебните автомобили на фирмите в района. Срокът за изпълнение на ремонта е до 1 септември, но фирмата изпълнител е с амбиции да приключи по-рано.

Main Menu