Печат на тази страница

Доброволци подновиха редовните си акции в Ботаническата градина за 2020

30 Юни 2020 16:00

 

Тази събота, 27 юли от 8:30 часа сутринта се състоя първата доброволческа акция в Ботаническата градина в Пловдив след официалното завършване на изграждането на новата ограда, която опасва  цялата й площ от 113 декара.

До 12:30 часа доброволците успяха да окосят избуялата трева, достигаща на места метър и половина, за да си проправят път към центъра на градината до един от ценните видове – многогодишен кедър. Успяха да разчистят терена около дървото, което буквално бе задушено от диви орехи. Благодарение на техните усилия, кедърът ще продължи да расте необезпокояван от инвазивните растителни ендемити. Доброволците изнесоха десетки торби с боклук от вътрешната част на Ботаническата градина и успяха да окосят голяма площ от територията, която бяха почиствали през годините.

„Живеем в квартала и решихме да се включим. Крайно време беше мястото да се огради. Надявам се скоро с труда на доброволци, съдействието и подкрепата на Аграрния университет и общината да станем редовни гости на един прекрасен парк!“ – сподели доброволец в инициативата.

Деца и възрастни, както обикновено, запретнаха ръкави и показаха, че няма да се откажат от своята кауза. Плануват следващото почистване да бъде на 25 юли и приканват към подкрепа, защото такава им е необходима във всички направления. Следете Ботаническата в https://www.facebook.com/groups/1538064526229836">социалните мрежи за актуална информация и предстоящи почиствания.

Main Menu