Камери следят за нарушители по алеята на река Марица

01 Юли 2020 14:11

 

Заместник-кметът Пламен Райчев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов посетиха алеята край река Марица на бул „Марица“ – юг.

„Това е един изключителен проект, който превърна една крайречна алея, която не беше в най-добрия си вид, в прекрасен парк с възможности за отдих и почивка, с голяма детска площадка, стени за катерене, фитнес и библиотека на открито и много зеленина“, коментира Георги Стаменов промяната на брега на река Марица. Той допълни, че зоната е една от любимите за посещение от пловдивчани, а за по-голяма сигурност вече работят и три камери, поставени около изградената сцена и които следят за нарушители на реда.

„Община Пловдив е подготвила надграждане на настоящия проект, като ще включи останалите зони, които не са облагородени и ремонтирани в карето между булевардите „Марица“ – юг, „Шести септември“, „Източен“ и „Княз Борис III Обединител“. Средствата отделени за целта са в размер на 9 млн. лева“, обясни заместник-кметът Пламен Райчев. Подготвено е и предпроектно проучване на рехабилитация на северния бряг на река Марица, както и на цялото речно корито в рамките на 10 км, за което ще се търси европейско финансиране, заяви още той.

Main Menu