Печат на тази страница

Бойко Борисов и Красимир Каракачанов връчиха новите знамената на Специалните сили в Пловдив /снимки+видео/

04 Юли 2020 11:37

Премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов връчиха новите бойни и представителни знамена на Съвместното командване на специалните операции в Пловдив.

“Поздравявам ви по случай връчването на бойното и представително знаме на Съвместното командване на специалните операции. Това, което съм поел като ангажимент, 300 000 патрона вече имате, казармата се строи. На 18 март, когато ви е празникът, ще бъдете в новата сграда. Всички имате жени, деца, родители, тренирайте, гответе се така, че да оставате живи, да сте здрави, да сте крепки. Войската, на която най-много разчитаме, са ето тези – това са тези, които вършат най-много работа. Пазете се живи и здрави и честит празник”, посочи министър-председателят.Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов честити двойният празник на всички - на гарнизон Пловдив и новите знамена на специалните части. "Отбелязваме днес храбростта на всички пловдивски войни паднали по бойните полета във войните за обединението на България. Днес е поредният акт в развитието на специалните сили в Пловдив. През последните три години за армията бяха дадени много средства за да защитавате вашия девиз: Там където другите не могат! Пазете знамената чисти и неопетнени.", каза Каракачанов.

На церемонията присъстват и председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Константин Попов, вицепремиерът Красимир Каракачанов, народни представители от 44-ото Народно събрание, кметът на град Пловдив Здравко Димитров, областният управител Дани Каназирева, председателят на ОбС Пловдив Александър Държиков както и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Знамето бе осветено от Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай.

Main Menu