Още седем фена на Локо Пд от финала за Купата с COVID-19, били и в две дискотеки

09 Юли 2020 12:08

От обявените 21 случаи за област Пловдив няма хоспитализирани лица. Всички са на домашно лечение.

Регистрирани са две медицински лица –лекари от УМБАЛ“ Пълмед“- неврологично отделение. Предприети са всички противоепидемични мерки, както и за пълна дезинфекция на отделението. Изследван е целия персонал, като отделението е затворено до излизане на всички проби.

 

Сред останалите проби:

Един футболист на 23 години от Локо Пловдив е с положителен тест за коронавирус. Положителни са пробите и на седем фенове, които са били на мача за купата в столицата, а след това са посетили дискотека „Сикретс“, един е бил и в „Бушидо“.
Има нови три случая на абитуриенти, двама от тях също са посетители на тези дискотеки.

Третият е празнувал бал в НДК –София, а след това е посетил и барове в столицата. Положителна е и неговата майка.
В друг случаи имаме момче на 17 години, което е присъствало с родителите си на абитуриентски бал на свой близък е с положителна проба.

Сред новите случаи имаме един мъж, които е дал положителна проба след ваканция на морето и съобщава, че е посещавал различни нощни заведения там.

С оглед на ситуацията предстои Областният кризисен щаб да вземе конкретни решения за предприемане на допълни мерки. Щабът е насрочен за 14 часа.

Ще има пресконференция след него, пред областна администрация.

Уточнявам, че вчера областният управител Дани Каназирева, даде проба за изследване с ПСР тест за COVID-19 и резултатът е отрицателен.

„Нямах притеснения, но го направих най-вече за спокойствието на хората, които контактуват eжедневно с мен, а също така и за сигурността на журналистите, които отразяват дейността на Щаба и областна управа, обясни Каназирева.

LGarden

Main Menu