"Мафия" и "Оставка" викаха недоволни и във Варна и Пловдив

11 Юли 2020 08:24

Протестни митинги се проведоха вчера вечерта във Варна и Пловдив. Те обаче протекоха мирно и без напрежение.

Организаторите във Варна обявиха, че са свободни граждани, които не желаят партии зад гърба си. Без да нарушават правилата за движение, протестиращите пресичаха на зелен светофар булевард "Осми Приморски полк" пред сградата на Община Варна, а след това се отправиха към Морската градина.

Недоволните в Пловдив се организираха в социалните мрежи и се събраха на площад "Стефан Стамболов", пред сградата на Община Пловдив, за да поискат оставките на главния прокурор Иван Гешев и на правителството.

Сред протестиращите бяха общински съветници от Демократична България и БСП, симпатизанти на формации и от дясно, и от ляво, както и представители на Адвокатския съвет в Пловдив.

Хората скандираха "Мафията вън" и "Оставка". Недоволните коментираха, че мафията е окупирала институциите и е дошло крайно време да се изгради истинска правова държава.

След шествие по главната улица протестът стигна и до площад "Съединение", където се намира сградата на прокуратурата в Пловдив. Там протестиращите отново скандираха за оставка на Иван Гешев.

 

Сред протестиращите бяха общински съветници от Демократична България и БСП, симпатизанти на формации и от дясно, и от ляво, както и представители на Адвокатския съвет в Пловдив, който по-рано през деня с нарочна декларация също се обяви за оставката на главния прокурор.

Всички протестиращи единодушно се разграничиха от призивите за протести, които прави в социалните мрежи Васил Божков от Дубай.

LGarden

Main Menu