Печат на тази страница

Синът на Гърневски протестира срещу правителството, моли го да напусне ГЕРБ /видео/

23 Юли 2020 14:33

Георги Гърневски, син на популярния депутат от ГЕРБ и бивш син кмет на Пловдив Спас Гърневски определи взаимовръзката между себе си и баща си като тази на Люк Скайуокър и Дарт Вейдър в "Междузвездни войни".

”Две години опитвам да убедя баща си, че трябва да се раздели с парламентарната група на управляващите”, казва Георги във видео, споделено от инициатива "Правосъдие за всеки".

"В сърцето си той е честен и морален човек. Надявам се, че е само заблуден от тези хора. Аз лично протестирам, за да няма хора над закона. Те нямат право да бъдат нито във властта, нито близо до властта. Всяка вечер ме води тук гневът, че прокуратурата не преследва беззаконието. Властите са неразделени, за да задушават бизнеса. Колкото повече бизнес има, толкова по-малко ще са зависимостите и силовия контрол от властта върху цялото общество. Трябват ни честни хора в управлението и свобода за дребния и средния бизнес", споделя още Гърневски.

 

Той коментира още проблемите на малкия и среден бизнес в България и хвалбите на управляващите за договорените средства от ЕС. Вижте цялото интервю във видеото.

Вчера Георги Гърневски беше един от протестиращите, които спряха движението на кръстовището, известно в София като "Аптеката" – това между бул. "Витоша" и "Патриарх Евтимий", след 14-ия протест срещу Борисов и Гешев.

Main Menu