Пловдивчани поискаха отново оставката на правителството и на главния прокурор /снимки/

24 Юли 2020 08:59

Няколко хиляди пловдивчани поискаха вчера отново оставката на правителството и на главния прокурор в деня на ремонт на кабинета. Протестното шествие премина по "Главната" и се насочи към пл. "Съединение". Сред протестиращите има млади хора и семейства с деца.

Шествия и демонстрации се проведоха и в другите големи градове на страната.

Във Варна за 14-и пореден ден има недоволство. Протестиращите са категорични, че промените в кабинета не са достатъчни и трябва да се проведат предсрочни избори.

Протестът в морската столица започна с 15-минутна блокада на кръстовището пред общината, след което шествие затвори бул. "Мария Луиза". Възможно е и други улици да бъдат блокирани.

Гражданско недоволство и в Бургас. Там протести има за 13-и пореден ден. Демонстрантите се събраха пред сградата на общината, откъдето тръгна шествие към ул. "Александровска". Два основни булеварда в морския град са блокирани. Протестът преминава без ескалация на напрежение.

Голяма демонстрация имаше Стара Загора и Ямбол, където шествие премина през централните пешеходни улици на града и покрай държавни институции. Пред областна управа протестиращите скандираха за оставка на правителството, пред съдебната палата - за оставка на главния прокурор, а пред военното окръжие - за оставката на военния министър.

За кратко протестиращите блокираха възлови кръстовища

Main Menu