Стадион Христо Ботев ще се строи за 53 млн лева /видео/

27 Юли 2020 15:09

До 40 дни ще бъде избран изпълнител на обществената поръчка за довършването на стадион „Христо Ботев“, която днес е обявена на сайта на община Пловдив. Това съобщи кметът Здравко Димитров. Стойността на обекта за СМР е 53 милиона лв. с ДДС, от които 25 милиона лв. бяха осигурени от правителството. С държавните пари ще бъде построен и завършена вътрешността на стадион Христо Ботев, което трябва да даде лиценз за Първа лига. На по-късен етап ще се търси финансиране за довършването на търговските части, външната част на стадиона, многоетажният паркинг улиците около стадиона и подходите.

 

„Успяхме във възможно най-кратките срокове да се справим като администрация и поръчката вече е факт. Нямаше как това да стане още с решението на МС и ОбС, защото не искаме да сме клиенти на прокуратурата с г-н Райчев“, допълни кметът.

Заместник-кметът по строителство Пламен Райчев обясни, че в началото на септември се очаква да бъдат отворени офертите. В зависимост от това колко са желаещите да строят стадион „Хр. Ботев“ ще стане ясно кога ще стартират строително-ремонтните работи (СМР) – до края на септември или по-нататък. Поръчката ще се обяви и във вестника на Европейската комисия.

 

Срокът за изпълнение на строителството на Колежа е 24 месеца след подписването на договора. „След като стадионът бъдат завършен, никой да не си прави сметка, че ще печели за сметка на общината. Подаръци няма да правим“, заяви кметът. Той обясни, че стадионът ще се дава под наем или на концесия, която трябва да реши администрацията. "Много милиони ще бъдат дадени и трябва да се върнат.", завърши кметът

 

 

Main Menu