Райкмет и служител на община Пловдив с коронавирус

30 Юли 2020 10:41
Служител на община Пловдив е с коронавирус Служител на община Пловдив е с коронавирус

Служител от Община Пловдив е дал положителен тест за коронавирус. Той е поставен под карантина, съобщиха тази сутрин от администрацията.

Общината предприема всички мерки по дезинфекция на административните сгради за предотватяване на вируса.

Ръководството на Общината призовава гражданите да ограничат посещенията си в администрацията, а при неизбежност - да предприемат всички необходими лични предпазни действия.

Влизането в административните сгради ще бъде при засилен контрол за правилно носене на предпазни маски или шлемове и измерване за наличие на висока температура.

Междувременно по непотвърдена информация кметът на район Източен Иван Стоянов е дал положителна проба за коронавирус.

 

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 840. Активните случаи са 504. Оздравелите пациенти са 312, като само за изминалото денонощие техният брой е 21. Сред оздравелите са и 11 медицински лица – 7 лекари, 3 медицински сестри, 1 санитарка. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител Дани Каназирева
По данни на болниците хоспитализирани са 124 пациенти, като от тях с потвърдена диагноза са 96 лица, от които петима са хоспитализирани през изминалото денонощие. Свободните легла са 112, а за интензивно лечение 42.

 


За съжаление има един починал пациент – мъж на 32 години с придружаващи заболявания –затлъстяване, диабет и хронично бъбречно заболяване.


На домашно лечение са 408 регистрирани с коронавирус.


От новорегистрираните случаи повечето са на домашно лечение и под карантина. Те се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки. Няма нови огнища. От обявените 24 нови положителни в Пловдив са 16, по трима има в общините Асеновград и Карлово и по един в общините Родопи и Хисаря.
Общият брой по общини: Пловдив – 528, Карлово – 45, Кричим – 22, Хисаря – 9, Родопи – 70, Стамболийски – 20, Калояново – 6, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 21, Асеновград – 44, Брезово – 2, Куклен – 8, Садово – 10, Първомай – 3, Съединение – 9, Сопот - 9.

 

 

Main Menu