Печат на тази страница

След второ класиране в Пловдивския университет са заети почти 99% от местата по държавна поръчка

31 Юли 2020 14:06

 

След второ класиране Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ запълни 98,62% от общия акредитиран план, процентът съответства на 3010 първокурсници по държавна поръчка. Записани са и 759 нови студенти в платена форма, съобщи зам.-ректорът проф. д-р Антон Илиев.

Университетът обявява допълнителен прием за единични свободни места в 7 направления: „Философия”, „Религия и теология”, „Политически науки”, „Химически науки”, „Биологически науки”, „Математика” и „Машинно инженерство”. Незаети места има и в някои от бакалавърските програми, по които приетите ще се обучават с държавна субсидия, без такси за целия период на следване, приложимо от академичната 2020/2021 година за новоприети студенти в държавна поръчка, уточни проф. Илиев.

Свободните места и условията за прием за тях са публикувани на сайта на висшето училище на следния линк: https://uni-plovdiv.bg/uploads/site/ksk2020/dopulnitelen%20priem/Obyava_dopalnitelen%20priem%20.pdf

 

Все още не се е провел и изпитът по „Актьорство за драматичен театър“. По традиция на ПУ „Паисий Хилендарски“ той се насрочва в три конкурсни кръга в три последователни дни на м. септември. През тази година определените дати са 7, 8 и 9 септември, а класирането ще бъде оповестено един ден след обявяване на резултатите от изпита.

Main Menu