Опънаха палатки на кръстовището при Чифте баня /видео + снимки/

06 Авг 2020 21:24

Протестиращите блокираха едно от ключовите кръстовища в Пловдив при Чифте баня. Гражданите опънаха палатки. Така града под тепетата се превърна в поредния район, попаднал под протестната блокада на граждани, които искат оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев.

Днес протестът започна на площад „Съединение“. Професор Велислав Минеков от "Отровното трио" призова протестиращите за гражданско неподчинение и кураж. "Съберете смелост, излизайте на протест, докато подадат оставка", каза Минеков.

Трябва да има незабавна оставка, защото иначе ще има избори на мафията и дори внуците ни ще бъдат управляване от мафията. Това не бива да се случва. Ние ще спечелим, няма да се махнем докато не ги изгоним, заяви още проф. Минеков.

На митинга дойде и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, който призова да се рестартира правосъдната система и демокрацията, хората да си искат избора, да са амбициозни и активни. Христо Иванов коментира и днешното изявление на президента Румен Радев: "От него се очаква да предизвика конституционни промени за правосъдната система".

С българския трибагреник начело протестиращите преминаха по Главната улица.

 

След това продължиха през Тунела по "Цар Борис III Обединител" и блокираха кръстовището до „Баня Старинна“, разпънаха там и палатки.

Младежите, разпънали палатките бяха категорични, че ще останат там докато правителството не подаде оставка.

Преди протеста в Пловдив бе открита изложбата "Мръсните дрехи на простора" със постери от статии с празните обещания на премиера Борисов. Припомняме, че тя бе арт простора бе разпънат пред Министерския съвет миналата седмица.

Main Menu