След премахването на палатковия лагер на "Баня старинна", полицията състави 37 акта на гражданите

07 Авг 2020 08:38

 

Възстановено е преминаването през възловото кръстовище - Цар Борис ,III Обединител с бул. " Шести септември"., това съобщи тази сутрин комисар Виктор Празов, началник отдел "Охранителна полиция " ОДМВР Пловдив.

Акцията на полицията по вдигането на палатковия лагер на "Баня старинна" е започнало малко преди 5 часа тази сутрин. Голяма част от събралите се са заявили пред униформените, че поставените палатки не са техни, което не е възпрепятствало премахването им.

Полицейските служители са проверили 37 лица, 6 тях са употребили алкохол със следните промили в издишания въздух: 2.51%, 1.29%, 0.92%, 1.14%, 1.66%, 0.82%.

Съставени са актове за установяване на административни нарушения, както следва:
35 АУАН по чл. 5, ал.1,т.1 от ЗДвП- глоби в размер от 20 до 50 лв.
1 АУАН по чл. 6 от Закона за българските лични документи.

 Изготвени протоколи за полицейско предупреждение:

1 протокол по чл. 65 от ЗМВР.

Няма задържани лица.

Шестима от проверените на място са били с криминални прояви за кражби и икономически престъпления. Получени са десетки сигнали от граждани на тел 112 във връзка с нарушаването на нощната тишина. Майка на дете се е обадила , за да потърси съдействие във връзка с безпрепятстване на преминаването и през кръстовището. Жената не е могла да закара детето си по спешност до болнично заведение. МВР многократно е заявявало позицията, че уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната.

Main Menu