Започна изграждането на локалите на Асеновградско шосе /видео/

11 Авг 2020 10:50

Искам да поздравя пловдивчани, защото този обект е част от голяма стратегическа програма за изграждане на Околовръстния път на Пловдив. Това е може би началото. Това заяви собственикът на фирмата изпълнител "ИСА 2000" Юлиян Инджов по време на първата копка на изграждането на локалите на Асеновградско шосе.

Следващата крачка е строителството на отсечката – кръговото на Пловдив до Скобелева майка и вързването с магистралата, което надявам се да облекчи всички вас и не само вас и да даде тласък на развитието на икономиката, на тези промишлени зони, и това да доведе до още повече работни места и да си върнем децата от чужбина.,допълни Инджов.

"Неудобството за компаниите в момента: локалните пътища са необходими за тях, защото техните входове и изходи са критични и винаги са свързани с опасност от пътно транспортни произшествия. С изграждането на локалните пътища това няма как да се случи и обслужването на техните заводи и фабрики ще бъде решен.", каза още той.

 

Правителството отпусна 18 млн. лв. за доизграждане на пътя Пловдив – Асеновград. Средствата бяха договорени от бившият областен управител Здравко Димитров на среща с премиера Бойко Борисов, бившия министър на финансите Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Със средствата ще бъдат изградени 18 километра локални платна, разделителни мантинели и осветление на всички кръгови кръстовища.

По настояване на кметът Здравко Димитров в края на 2019 г. правителството определи югоизточния обход на Пловдив за обект с национално значение. Трасето обхваща участъка от републикански път II-56 Брезово – Пловдив – Път II-86, от км 90+000 до км 102+820 и е с обща дължина 12 км.

Първият етап от реализирането на югоизточната тангента е строителството на участъка от път II-56, който е с дължина 4,8 и започва от бившата караулка на КАТ до кръстовището с Ягодовско шосе. Този етап е проектиран от Община Пловдив и е дарен на Агенция „Пътна инфраструктура“. След като бъде изпълнена югоизточната тангента, ще започне изграждането на югозападната част на Околовръстния път.

Main Menu