Печат на тази страница

Цветан Цветанов готов със структурите на Републиканци за България /снимки +видео/

18 Сеп 2020 13:10

До момента са създадените ядра за структурите на Републиканци за България в страната са около 70 процента. Това обяви в Пловдив Цветан Цветанов. Той днес обяви, че под тепетата и областта ще разчита на бивши кадри от СДС и ГЕРБ. Цветанов каза, че 60 процента от хората в Републиканци за България са млади и не са се занимавали с политика.  Заедно с Цветанов бяха още председателят на ОбС-Асеновград Драгомир Георгиев (ГЕРБ), бившият кандидат на ГЕРБ за кмет и експредседател на ОбС-Карлово Теодор Шойлеков, както и бившите седесари Георги Пилев и Николай Хаджийски. Цветанов благодари на Георгиев и Шойлеков за изграждането на структурите в Пловдив и областта. Офисът на партията Републиканци за България в Пловдив ще бъде дарен от българин, който от 30 години живее в Чикаго. Цветанов се похвали, че в партията ще има хора и от чужбина.

"Проектът ще стартира на 20 септември, когато ще бъде приета учредителната декларация, а самото учредяване е планирано за 27 септември в София, когато ще бъде гласуван Уставът и избрани органите за управление", съобщи Цветанов.

За най-големи опоненти на новата партия Цветанов определи БСП и ДПС, а за най-близка по разбирания организация той посочи „Демократична България“. В политическия спектър „Републиканци за България“ стои в Център-дясно, заяви Цветанов.

„Нямам никаква договорка с ГЕРБ и нямам никаква зависимост“ – категоричен бе Цветанов. Същевременно, той се оплаква, че по места управници заплашвали с уволнение членове на ГЕРБ, които искали да се присъединят към „Републиканци за България“.

Цветанов сподели, че е говорил за последен път с Бойко Борисов на Цветница, когато премиерът го е поздравил за имения ден. Лидерът на новата партия заяви и че не е разговарял и с бившия кмет на Пловдив Иван Тотев за евентуалното му присъединяване.

Main Menu