Рекорден брой двойки ще си кажат „да“ на 10 октомври в Пловдив

08 Окт 2020 09:01

 

Огледалната дата 10.10 се оказва една от най-желаните за бракосъчетание. Това съобщиха от общинското предприятие „Радостни обреди“ и допълниха, че всички часове за символичната дата са вече заети.
На всеки половин час младоженците ще си казват „да“ като десет от двойките ще се бракосъчетаят в Централния дом на младоженците, други девет – в зала „Тракия“, а шест двойки ще сключат брак с изнесени ритуали.

Освен специалната дата, бъдещите семейства са избрали и знакови пловдивски места, на които да отбележат големия ден. Една от двойките ще каже заветното „да“ на Римския стадион, докато други младоженци са избрали уюта на къща „Хиндлиян“ за своя паметен момент.

От ОП „Радостни обреди“ съобщиха още, че за поредна година няколко пловдивски двойки са избрали да сключат брак в седмицата на „Празници на Стария град“ през септември. За да направят деня още по-специален екипът на общинското предприятие осигурили на младоженците украса от естествени цветя, красива арка, музикален съпровод и безплатна фотосесия в къща „Хиндлиян“.

За улеснение на влюбените двойки Община Пловдив разполага с електронна система за записване, която младоженците предпочитат да използват поради ситуацията в страната.

В началото на тази година много двойки избраха да се венчаят и на други две символични дати, отново с повторяемост на цифрите – 20.02 и 22.02, когато общо 32 двойки сключиха брак.

Main Menu